Norska fjäll och fjordar

Flyg direkt från Kalmar till Haugesund och upplev några av de bästa naturupplevelse Norge har att erbjuda! Här hittar du fjordar, vattenfall och glaciärer. Här kan du höra om en unik vikingahistoria och besöka idylliska öar. Haugesund är omgiven av berg och hav, oavsett om ditt besök är att vila upp dig eller upptäcka någonting nytt så kommer du lyckas här.

Paketet

  • Flyg t/r Kalmar- Haugesund (kan köpas separat)
  • Enklare måltid på planet
  • Transfer till och från Haugesund flygplats
  • Övernattning på Scandic Maritim **** inkl. frukost

Mer information

För första gången någonsin kommer Kalmar Öland Airport att få en weekendcharter till de norska fjordarna och fjällen. Den 15-18 september arrangerar goTO Nordics en direktflygning till flygplatsen i Haugesund. Besök Haugesund och Haugalandet där du kommer att uppleva några av de bästa naturupplevelser Norge har att erbjuda. Fjordar, vattenfall, glaciärer, idylliska öar och fyrar är något av vad du kan uppleva i regionen. Staden kallar sig också för "Homeland of the Vikings" och den sägs vara lite av Norges vagga. Centralt beläget mellan Stavanger och Bergen, nära havet och bergen gör Haugesund och Haugalandet en perfekt destination för en weekendresa. Här finns det äldsta kungliga residenset, Avaldsnes. Under ditt besök kan du lära dig om Vikingarnas liv och arbete och uppleva det historiska kulturlandskapet med höga berg och vilda hav.  Du ges också möjlighet att åka med Bergensbanen mellan Bergen och Geilo, av många ansedd som världens vackraste järnvägssträckning och känd från Jan Guillous bok "Brobyggarna". Den är till stora delar högt belägen där den vindlar sig fram bland de norska fjällen. Högsta punkten når tåget nära Finse station i Hordaland fylke på Hardangervidda, där rälsen går 1 237 meter över havet.

Om Hotellet
Scandic Maritim ****, 3 nätter 
Hotellet ligger direkt vid kajen i Haugesund och erbjuder en trevlig atmosfär med stilfullt inredda rum. I rummet finner du dubbelsäng (2 enkelsängar), dusch & toalett, hårtork, fritt Wi-fi med mera. Frukostbuffé ingår. Hotellet har flera barer och restauranger med utsökta norska råvaror. Glöm inte att äta fisk på restaurangen Kompasset. Direkt från havet och tillagad på ett fantastiskt vis.

I närheten finns möjlighet att strosa på kajen där affärer och restauranger erbjuder olika lokala specialiteter.
I bokningsprocessen kan du boka till olika utflykter. Läs mer om hela programmet här

Inspireras av filmen om Haugesund

Pris från:
4 999:-
Dagar:4
Direktflyg tur och retur Kalmar-Haugesund
Lätt måltid
inkl. 20 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/9KalmarHaugesund, Endast flygstolMer än 84 999:-BokaMer information
15/9KalmarNorska fjäll och fjordar (paketresa inkl. flyg & hotell)Mer än 86 495:-BokaMer information

Norska fjäll och fjordar

4 dagarfrån 4 999:-
Flyg direkt från Kalmar till Haugesund och upplev några av de bästa naturupplevelse Norge har att erbjuda! Här hittar du fjordar, vattenfall och glaciärer. Här kan du höra om en unik vikingahistoria och besöka idylliska öar. Haugesund är omgiven av berg och hav, oavsett om ditt besök är att vila upp dig eller upptäcka någonting nytt så kommer du ly...Läs mer