KulTur i Kalmar

Koppla av från vardagen med  konst och kultur. Kalmar har den stora stadens möjligheter, men också den mindre ortens närhet och charm. På promenadavstånd upplever du parker, ängar, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer. Och ett alldeles riktigt slott med tinnar och torn. Kalmar är en av landets mest attraktiva städer när det kommer till evenemang. Under hela året anordnas olika evenemang och aktiviteter runt om i staden. Konserter, utställningar, teaterföreställningar och idrottsevenemang – exemplen är många. I Kalmar finns något för alla!

Ni bor i det pittoreska Slottshotellet och kan härifrån uppleva Kalmars kulturskatter på gångavstånd. Den världsunika utställningen om regalskeppet Kronan lämnar ingen oberörd och Kalmar Slott brukar av många beskrivas som "ett riktigt slott".

Ni reser ut på fredag eftermiddag från Bromma Flygplats med flygbolaget BRA som tar er bekvämt till Kalmar på en timme.
Från Kalmar Öland Airport går det flygbussar var 20 minut som ni hoppar på och åker till Kalmar Central. Endast 5 minuters promenad senare checkar ni in på Slottshotellet i Kalmar. Det charmiga hotellet kan locka med en enklare kvällsmåltid om ni inte vill ta en kort promenad för att upptäcka det stor urvalet av restauranger endast ett stenkast från hotellet. Kanske njuter ni bara av en den lokalt tillvekade och prisade Ängölen i hotellets umgängesrum.

Lördag morgon ger utrymme för en sovmorgon  innan ni hugger in på hotellets läckra frukostbuffé. En stärkande promenad senare är ni i det gamla vackra tegelhuset vars fasad dominerar Kalmars hamn och som rymmer Kalmar läns museum. Ni får inte bara en guidning i den världsunika utställningen om regalskeppet Kronan utan ni bjuds också att spisa en lunch som skapats av lokala råvaror och med inspiration från tiden då Kronan stolt seglade på Östersjön.
De marinarkeologiska undersökningarna av regalskeppet Kronan innehar ett inofficiellt världsrekord i sin klass. I mer än 35 år har undersökningarna av vraket pågått oavbrutet i Kalmar läns museums regi. Resten av lördagen spenderar ni genom att spatsera innanför den ringmur som omger Kalmar för att upptäcka den gamla och genuina atmosfären i den gamla stadsdelen med anor från Hansatiden. Återigen kan ni välja en enklare kvällsmåltid på hotellet eller att dinera på någon av Kalmars alla White Guide prisade restauranger.

Efter en närande frukost på söndagsmorgonen går ni tvärs över gatan för ett besök på Kalmar Slott. Imponeras över slottets 800-åriga historia eller låt er förfasas över hur kvinnofängelset mörka hålor minner om en mörk och svunnen epok. Om ni till äventyrs får tid över så är det enkelt att knacka på hos grannen Kalmar Konstmuseum för att ytterligare förkovra era kunskaper inom den svenska kulturen. Nu är det strax dags att åter ta bussen ut till Kalmar Öland Airport för att återvända till vardagen fylld med intryck och kunskaper som blir till ett minne för livet.
 

  Dubbelklicka för helskärmsläge.

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär