Praktfulla Prag

Flyg från Kalma eller Skellefteå via arlanda.
Prag anses vara en av de vackraste städerna i världen. I dess bevarade historiska centrum, som sedan 1992 är med på UNESCOs världsarvslista, återspeglas de senaste elva århundradenas historia. En stad full av sevärdheter, förtrollar inte bara sina besökare med sin charm och skiftande arkitektur och imponerade vyer utan också med sin intima, romantiska atmosfär.  Prag är också musik (inte bara klassisk) och konst, som du stöter på här överallt men också en stad av trädgårdar och parker och sist men inte minst, staden där man brygger och dricker den kanske bästa ölen i världen.

Paketet

  • Flyg Kalmar/Skellefteå - Prag t/r inkl. 20 kg incheckat baggage.
  • 3 nätter på hotell Ambiance inkl frukost ****

Mer information

 

 Som kanske ingen annanstans i världen är det i Prag möjligt att gå igenom och bokstavligen vidröra Europas historia. Tack vare det faktum att staden inte skadades av de två världskrigen, går det här att föreställa sig livet under de olika århundradena. Besök riddarnas, alkemisternas, hantverkarnas, köpmännens och de forntida kungarnas tid. Res i tiden och upplev de gångna århundradenas miljöer. 

Kungliga trädgårdarna med sina orangerier, parker i den ordande franska stilen eller i den romantiska engelska stilen, stadsparkerna med sina bänkar, de höga murarna som omger adelssläkternas trädgårdar med sina påfåglar och guldfiskar, utsikten från Prags kullar. Till parkerna går man för att sporta, ha picknick, sitta och läsa på bänkarna, bekänna sin kärlek, rasta hunden, i hemlighet dricka öl eller vin eller bara för att koppla av.

Prag är kanske den mest romantiska staden i Europa. Den är full av charmiga prång som skapade för förälskade par. Öarna i Moldau, Prags strandpromenad, trädgårdarna, Nya världens pittoreska gränder, logerna på operan, en tur med en veteranbil eller hästdroska, Karlsbron en tidig morgon. Platser för att bekänna sin kärlek eller be om någons hand finns oräkneliga i Prag.  
Staden skulle bara ha varit ett tomt skal om dess invånare inte bodde där. De människor med olika åsikter och yrken som träffas här skapar en unik kultur, platsens själ, genius loci. Den hundraspirade modern har alltid inspirerat - Mozart skrev och uruppförde här sin Don Giovanni, den franske poeten Apollinaire lovsjöng Prag, på kaféer och pubar skapade Franz Kafka och Václav Havel. Även idag är Prag centrum för konstnärlig verksamhet i olika former – från musik över de skapande konsterna till modern teater och dans.

Så många kulturer, så många smaker. I Tjeckien är det så många som passerat revy. Från den österrikisk-ungerska monarkins tid (1867-1918), anammade det tjeckiska köket en rad rätter med drag från det wienska, bajerska eller ungerska köken. Till exempel passionen för knödeln (även fruktvarianten), tjocka sås, svamp och vilt eller en läcker söta bröd med vallmofrön, keso eller plommonsylt. Vi får definitivt inte glömma ölen, eftersom tjeckerna brygger det bästa i världen. Smaka den typiska maten som passar så perfekt till den- den inlagda camenbertvarianten Hermelin, pressylta eller inlagd sill och direkt blir du sugen på en öl till.

Moldau hör till Prag på samma naturliga sätt som Seine till Paris eller Themsen till London. På den vänstra stranden borgen, på den högra gamla stan och mellan dem Karlsbron. Pröva att gå ner till floden, ta en cykeltur utmed den livliga strandpromenaden och stanna till på något av de många kaféerna. Eller hyr en rodd- eller trampbåt under de varma sommardagarna och ta dig ut till någon av öarna. Från Moldaus stränder kan du mata svanarna eller så kan du följa hur hus och palats glider förbi från en av ångbåtarnas däck. Under hela året äger en rad festivaler rum i Prag, varav den mest kända är Pragvåren. Men musiken lever inte bara i konsertsalar – den musikaliska upplevelser kan du njuta av i den magiska miljön på historiska palats, i kyrkor och bibliotek eller på sommaren under bar himmel.

Pris från:
5 495:-
Dagar:4
- Flyg Kalmar/Skellefteå via arn - Prag t.o.r
- Hotell Ambiance inkl frukost **** 3 nätter
- Spännande utflykter som tillval
Transportsätt:Ingen transport
Boka resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/9Prag weekendMer än 85 495:-BokaMer information