Lugna billiga Bratislava

Direktflyg från Kalmar 14-17 mars 2019.

Nära och enkelt. Så kan en weekend i Bratislava bäst sammanfattas. Det mesta finns inom bekvämt promenadavstånd. Här får du storstadens utbud men med känslan av att befinna dig i en småstad. Du har gratis kultur vartän du går, med de typiska och komiska bronsstatyerna som dyker upp i form av en papparazzifotograf eller en gatuarbetare. De otaliga skulpturerna får dig att promenera med ett leende på läpparna mest hela tiden.
Här finns det otaliga kaféer med bara en sak gemensamt: De har alla en hemtrevlig och äkta atmosfär som erbjuder läckra bakverk gjorda av lokala ingredienser serverade till gott kaffe eller tea. Och det är billigt! Riktigt billigt! 

Trevliga butiker med allt från lokalt hantverk till märkesvaror finns i Gamla Stan.  Glas och konst är en specialitet för regionen. Vinproduktionen är också viktig i Slovakien så var noga med att kolla in vinbutikerna eller varför inte besöka en vingård?

 I Gamla Stan finns också den fina saluhallen Stara Trznica. Bratislavas borgklippa bjuder på fri sikt över Donau ända bort till Österrike. Och en halvtimma med buss från Bratislavas centrum väntar Donaus sammanflöde med floden Morava nedanför byn Devins borgklippa (buss 28 och 29 går dit från bron Novy Most i Bratislavas centrum).

Barockpalatset Palffy är idag ett sevärt konstmuseum. Strax intill ligger det rosa Primciálny, ärkebiskoparnas palats. Här, i spegelsalen, skrevs fredsavtalet i Pressburg (Bratislava på tyska) mellan Napoleons Frankrike och Österrike under år 1805.

Bratislavas mysiga stadskärna är värd lite planlöst flanerande längs bilfria gränder, förbi det medeltida Mikaeltornet och ut på vackra Hlavné námestie, gamla stans torg omgivet av Rådhuset och många imponerande fasader. Plötsligt är du omgivnen av det vackra, gamla Europa. Nere vid Donau står den gotiska 1300-talsdomen St. Martin, där 18 härskare har krönts, bland dem den tysk-romerska kejsarinnan och drottningen av Ungern, Maria Theresia. Här finns den 300 kilo tunga förgyllda kungakronan högst uppe på tornet. Kolla också in konstverken av Georg Rafael Donner och de fantastiska fönstren.

I Bratislava möts du av en vänliga människor som är öppna för att ta kontakt och prata med främlingar. De är också lite  mindre formella, och mindre snobbiga än vad som ofta är vanligt i vissa europeiska huvudstäder.

Fakta 

Period: 14 - 17 mars 2019

Avresa
Avresetid 17:50.
Beräknad ankomst 19:45. 
Flight number: 6D6805.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 20  minuter

Hemresa
Från Bratislava , avresetid 17:55. Beräknad ankomst 19:50. 
Flight number: 6D804.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 20  minuter

I vårt seniorpaket ingår:
- Direktflyg Kalmar - Bratislava T/R
- Lättare måltid ombord
- 20 kg incheckat bagage , 8 kg handbagage
- Svenktalande reseledare
- Hotellskatter och flygplatsavgifter
- Transfer till och från hotellet (ca 20 min.)
- 3 nätter del i dubbelrum på Hotel  IBIS***, inkl frukost

Vi har även några utflykter som tillval, minst 10 personer krävs för att utflykten ska bli av.
Utflykterna kan väljas till i bokningsprcessen.
- Guidad promenad i Bratislava med skandinavisk guide.
- Vintur till de små karpaterna

 Kampanjpris för dig som är senior (+60) är SEK 4.595 SEK!

Låt dig inspireras av filmen nedan:


De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär