Billiga Bratislava

Direktflyg från Kalmar 14-17 mars 2019.

Bratislava, Slovakiens huvudstad är absolut värd en egen resa. Här känns det som om hela Centraleuropa strålar samman. Det finns sannerligen sevärdheter och gemyt så att det räcker för en långhelg. Och priserna är bland Europas lägsta! 

Bratislavas mysiga stadskärna är värd lite planlöst flanerande längs bilfria gränder, förbi det medeltida Mikaeltornet och ut på vackra Hlavné námestie, gamla stans torg omgivet av Rådhus och imponerande fasader. Plötsligt är du omgivnen av det vackra, gamla Europa. Nere vid Donau står den gotiska 1300-talsdomen St. Martin, där 18 härskare har krönts, bland dem den tysk-romerska kejsarinnan och drottningen av Ungern, Maria Theresia. Här finns den 300 kilo tunga förgyllda kungakronan högst uppe på tornet. Kolla också in konstverken av Georg Rafael Donner och de fantastiska fönstren.

Kaféerna är många liksom, pubarna, vinstugorna, vináren, restaurangerna och små finurliga butiker som säljer alltifrån örtte i lösvikt till lekfulla klädkollektioner och hantverk.  

I gamla stan finns också den fina saluhallen Stara Trznica. Bratislavas borgklippa bjuder på fri sikt över Donau ända bort till Österrike. Och en halvtimma med buss från Bratislavas centrum väntar Donaus sammanflöde med floden Morava nedanför byn Devins borgklippa (buss 28 och 29 går dit från bron Novy Most i Bratislavas centrum).

Barockpalatset Palffy är idag ett sevärt konstmuseum. Strax intill ligger det rosa Primciálny, ärkebiskoparnas palats. Här, i spegelsalen, skrevs fredsavtalet i Pressburg (Bratislava på tyska) mellan Napoleons Frankrike och Österrike under år 1805.

Du väljer själv om du bokar flygstol med oss och hittar ett hotell själv eller om du tar ett av våra hotellpaket som också har transfer från flygplatsen. Med på resan kommer att finnas en svensktalande reseledare och på utflykterna finns det skandinavientalande tolk.

Fakta 

Period: 14 - 17 mars 2019

Avresa
Avresetid 17:50.
Beräknad ankomst 19:45. 
Flight number: QS6805.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 20  minuter

Hemresa
Från Bratislava , avresetid 17:55. Beräknad ankomst 19:50. 
Flight number: QS6804.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 20  minuter

I flygstol ingår:
- Direktflyg Kalmar - Bratislava T/R
- Lättare måltid ombord
- 20 kg incheckat bagage , 8 kg handbagage
 
I paket 1 ingår:
- Direktflyg Kalmar - Bratislava T/R
- Lättare måltid ombord
- 20 kg incheckat bagage , 8 kg handbagage
- Transfer till och från hotellet (ca 20 min.)
- 3 nätter del i dubbelrum på Hotel  IBIS***, inkl frukost

 I paket 2 ingår:
- Direktflyg Kalmar - Bratislava T/R
- Lättare måltid ombord
- 20 kg incheckat bagage , 8 kg handbagage
- Transfer till och från hotellet (ca 20 min.)
- 3 nätter del i dubbelrum på Hotel  Falksteiner****, inkl frukost

Vi har även några utflykter som tillval, minst 10 personer krävs för att utflykten ska bli av.
Utflykterna kan väljas till i bokningsprcessen.
- Guidad promenad i Bratislava med skandinavisk guide.
- Vintur till de små karpaterna

Låt dig inspireras av filmen nedan:


De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
  

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär