Beundransvärda Budapest

Direktflyg från  Kalmar mars 14-17 mars 2019.

Millioner turister besöker den ungerska huvudstaden varje år och Budapest rankas ofta som en av världens 10 mest populära destinationer. Men varför och vad har denna metropol att erbjuda? Först av allt är staden vacker. Stadsdelarna Buda och Pest sträcker sig på olika sidor om floden Donau. År 2018 valde läsarna av "Cruise Critic" Budapest till den vackraste kryssningsdestinationen i Europa framför Paris, Wien och Prag tack vare dess rika historiska och arkitektoniska attraktioner. 

Just tack vare den pittoreska utsikten över floden och broarna, parlamentet, den eleganta slottskullen och den imponerande flodbredden har UNESCO placerat denna plats på världsarvslistan. Utöver detta är Budapest relativt billigt, samtidigt som det erbjuder högkvalitativa tjänster.
Staden har en mängd termiska källor som har skapat en världsberömd Spa-kultur och många av anläggnngarna är historiska och fantastiskt vackra. Väl värt ett besök!

Klimatet är behagligt och antalet intressanta platser och inspirerande aktiviteter är otaliga. Följ med på denna resa med svensk reseledare och skandinaviska guider på utflykterna och upplev en weekend som slår det mesta.

Du bor på moderna Hotell Roombach som ligger centralt i Budapest och med många sevärdheter inom gångavstånd. Här blir du väl omhändertagen av trevlig personal med god kännedom om staden. Rummen är relativt små men standarden är hög och upplevs som om hotellet hade 4 stjärnor. På morgonen avnjuter du en generös frukost innan dagens äventyr börjar. Läs mer om hotellet här.

Du kan köpa en flygstol och sätta ihop ditt egna paket (observera att du då måste lösa din egen transfer från Bratislavas flygplats till ditt hotell i Budapest) eller du kan välja att ta vårt paket med hotell och transfer. Flygstol till Bratislava bokar du här.
Med på resan kommer att finnas en svensktalande reseledare och på utflykterna finns det skandinavientalande tolk.

Fakta 

Period: 14 - 17 mars 2019

Avresa
Avresetid 17:50.
Beräknad ankomst 19:45. 
Flight number: 6D6805.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 2 timmar

Hemresa
Från Bratislava , avresetid 17:55.
Beräknad ankomst 19:50. 
Flight number: 6D804.
Flygplanstyp: B 737-800
Flygbolag: Travel Service, Tjeckien
Busstransfer: Ca 2 timmar

I paketet ingår:
- Direktflyg Kalmar - Bratislava T/R
- Lättare måltid ombord
- 20 kg incheckat bagage, 8 kg handbagage
- Transfer till och från hotellet (drygt 2 timmar)
- 3 nätter del i dubbelrum på Hotel  Roombach Budapest Center***,
- 3 frukost
 

Vi har även några utflykter som tillval, min 20 pers för att utflykten ska bli av:
- Busstur i Budapest med skandinavisk guide.
- Kryssning på Donau med middag och skandinavisk guide.

Observera att fredagen den 15 mars (resenärer från Kalmar Öland Airport) är en av Ungerns tre nationaldagar. Butikerna är då stängda men de flesta cafeer och  restauranger är öppna. I gengäld bjuds på  festligheter i form av musik- och danshower runt om i hela staden.

Låt dig inspireras av filmen nedan:


De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html


  

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär