Fler nyheter

 • Krakow nyhet från Kalmar Öland Airport

  2019-04-05

    goTO Nordics AB lanserade idag en kommande direktflygning från Kalmar Öland Airport till Krakow. Flygningen som är en weekendproduktion, går av stapeln den 18-21 oktober 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat flygningar från Kalmar till bland annat, Haugesund, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava.

  - goTO Nordics stärker utbudet av weekendcharter från Kalmar Öland Airport och vi är glada att kunna erbjuda en så pass intressant destination som Krakow. Staden, med anor från 1300-talet, skonades helt från bombningar under Andra världskriget och har därför otroligt mycket vackert att visa upp i form av kultur och unika byggnader. Dessutom är Krakow Europas Gastronomiska Huvudstad under 2019 vilket borgar för att resan kan bli uppskattad också av finsmakarare. Resan erbjuder vidare utflykter till den fantastiska saltgruvan i Wieliczka med dess fantastiska underjordiska salar som är vackert skulpterade och med kristallkronor hängande från taket. En del av Europas mest mörka historia, koncentrationslägret Auschwitz kan också besökas under en guidad visning.

  -Vi är mycket glada för det positiva mottagandet som våra resor från Kalmar Öland Airport har fått. Vår senaste produktion som flögs till Paris i mars 2019 bokade snabbt fullt vilket ger oss förhoppningar att också Krakow ska intressera sydöstra Sveriges resenärer, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

  Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  Flygningen till Krakow sker med en Boeing 737-800 med 189 säten.

  - Efterfrågan på weekendresor till nya resmål dit man kan flyga direkt från Kalmar är stor.  Många uppskattar enkelheten med att flyga hemifrån. Det här stärker vår regions attraktivitet i ett boendeperspektiv, vilket är något vi jobbar tillsammans för, och därför gläds åt, säger Karin Lagerlöf, Marknadschef, Kalmar Öland Airport.       

                                                                                        
  För mer information se
  https://www.gotonordics.com/kalmar-till-krakow

  eller kontakta:  
  Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50
  Karin Lagerlöf, marknadschef för Kalmar Öland Airport AB, tel. 0480-45 90 19
   

  goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor på flygplatsen i Kalmar och försäljningskontor på flygplatsen i Kalmar Öland. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

 • Krakow direkt från Skellefteå Airport

  2019-03-29

  goTO Nordics AB lanserade idag en kommande direktflygning från Skellefteå Airport till Krakow. Flygningen som är en weekendproduktion går av stapeln den 18-21 oktober 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat direktflygningar från Kalmar, Skellefteå, Karlstad och Ängelholm till bland annat, Amsterdam, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava.

  goTO Nordics fortsätter expansionen från Skellefteå och vi är glada att kunna erbjuda en så pass intressant destination som Krakow. Staden, med anor från 1300-talet, skonades helt från bombningar under Andra världskriget och har därför otroligt mycket vackert att visa upp i form av kultur och unika byggnader. Dessutom är Krakow Europas Gastronomiska Huvudstad under 2019 vilket borgar för att resan kan bli uppskattad också av finsmakarare. Resan erbjuder vidare utflykter till den fantastiska saltgruvan i Wieliczka med dess fantastiska underjordiska salar som är vackert skulpterade och med kristallkronor hängande från taket. En del av Europas mest mörka historia, koncentrationslägret Auschwitz kan också besökas under en guidad visning.

  -Vi är mycket glada för det positiva mottagandet som våra resor från Skellefteå har fått. Vår senaste produktion som flygs till Riga i maj 2019 bokade snabbt fullt vilket ger oss förhoppningar att också Krakow ska intressera våra norrländska resenärer, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

  Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  Flygningen till Krakow sker med en Boeing 737-800 med 189 säten.

  - Det finns en stor efterfrågan på weekend-resor till städer i Europa och vi är glada att goTO Nordics fortsätter att satsa på den här typen av resor med direktflyg. Det gör att Skellefteå kommer lite närmare kontinenten, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.                            

  goTO Nordics har nyligen flyttat kontoret från centrala Skellefteå till ett kontor på Skellefteås flygplats för att på så sätt komma närmare avresande och ankommande resenärer. Det är dock på webben som merparten av försäljningen sker.                                                                               
   

  För mer information se
  https://www.gotonordics.com/krakow-oktober-2019

  eller kontakta:  
  Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50
  Robert Lindberg, VD, Skellefteå Airport, 070 -551 70 75
   

  goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor på flygplatsen i Kalmar och försäljningskontor på flygplatsen i Skellefteå. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

 • Direktflyg till Paris från Ängelholm Helsingborg Airport

  2019-03-08

  goTO Nordics AB lanserade idag en direktflygning från Ängelholm Helsingborg Airport till världsmetropolen Paris under hösten 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat direktflygningar från Kalmar, Skellefteå och Karlstad till bland annat, Amsterdam, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava och nu är det Ängelholm Helsingborg Airport som kan erbjuda Paris till hugade skåningar.

  - Ängelholm Helsingborg Airport blir vår fjärde avreseort i Sverige och vi är särskilt glada att vi har möjligheten att erbjuda Paris, som kanske är världens mest populära stad att besöka. Våra charterflygningar från såväl Kalmar som Karlstad till Paris är en succé och har bokat väldigt bra.
  Vi är givetvis mycket glada för det positiva mottagandet vilket ger oss förhoppningar att också Skåne och södra Halland ska se fördelen med direktflyg till intressanta weekenddestinationer. Vi ser en tillväxtpotential med intressanta veckoslutsdestinationer från Ängelholm Helsingborg Airport och vi vet att flygplatsen är en mycket proaktiv samarbetspartner. Vi hoppas därför att mottagandet kan leda till lanseringen av ytterligare resor så att vi kan stärka vår närvaro ytterligare, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

  Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  Flygningen till Paris sker med en Airbus 319 med 156 säten under en weekend den 25-28 oktober 2019. Flyget lämnar Ängelholm på kvällen fredagen den 25 oktober och flyger tillbaka på kvällen måndagen den 28 oktober vilket innebär tre hela dagar för resenärerna i Paris.

  – Vi på Ängelholm Helsingborg Airport är väldigt glada och stolta att kunna presentera samarbetet med goTO Nordics och att vi får möjlighet att erbjuda direktflyg till metropolen Paris. Vi vet att det finns en stor efterfrågan att resa från sin lokala flygplats då det är enkelt, nära och smidigt. Det känns därför fantastiskt att kunna erbjuda denna unika möjlighet till boende i vår region. Resan till Paris är starten på samarbetet där vi framöver vill kunna erbjuda fler intressanta resmål från vår flygplats, säger Theresia Lindkvist, marknadschef på Ängelholm Helsingborg Airport.


  För mer information se
  https://www.gotonordics.com/hostweekend-i-paris

  eller kontakta:  
  Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50
  Theresia Lindkvist, Ängelholm Helsingborg Airport, 070-868 70 57

  goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor i Kalmar och försäljningskontor i Skellefteå. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

 • goTO Nordics lanserar direktflyg till Paris från Karlstad Airport

  2018-12-19

  Oh là là! Jultomten kommer tidigt till Värmland i år. goTO Nordics lanserar idag en direktflygning från Karlstad Airport till världsmetropolen Paris under hösten 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat direktflygningar från Kalmar och Skellefteå till bland annat, Amsterdam, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava och nu är det Karlstad som står på tur att få en avgång.

  - Karlstad Airport blir vår tredje avreseort i Sverige och vi är därför glada att vi har möjligheten att erbjuda Paris, som kanske är världens mest populära stad att besöka. Vår senaste lansering av direktflyg från Kalmar Öland Airport till Paris var en succé och bokades slut på några veckor. Vi är givetvis mycket glada för det positiva mottagandet vilket ger oss förhoppningar att också värmlänningarna ska se fördelen med direktflyg till intressanta weekenddestinationer. Vi ser absolut en tillväxtpotential från Karlstad Airport, som är en mycket proaktiv samarbetspartner, och vi har därför för avsikt att stärka vår närvaro ytterligare, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

  Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. På flygningen till Paris, som sker med en Boeing 737 med 189 säten, under en weekend den 15-18 november 2109, finns möjlighet att boka såväl en enkel flygstol som paketerade resor med hotell. Flyget lämnar Karlstad på fredagen den 15 november kl. 16.00 och flyger tillbaka på måndagen den 18 november kl.18.00 vilket innebär tre fulla dagar för resenärerna i Paris.

  – Det här är ett väldigt värdefullt tillskott för oss. På det här sättet kan vi erbjuda direktflyg från Värmland till ett så populärt resmål som Paris. Samtidigt testar vi en modell där vi hoppas att kunna erbjuda fler direktflyg både från Värmland, och för inresande turister till Värmland, säger Carl Hallgren, marknadschef vid Karlstad Airport.

   

  Prisinformation

  Flygstol Paris tur och retur från 3.995 kronor
  Flyg och hotell*** 3 nätter Paris, del i dubbelrum, från 5.495 kronor

  För mer information se
  https://www.gotonordics.com/hostweekend-i-paris

  eller kontakta: 

  Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50

  Carl Hallgren, Karlstad Airport, 070-855 60 07


   

   

  goTO Nordics AB är ett företag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor i Kalmar och försäljningskontor i Skellefteå. Ägare till goTO Nordics AB är det norska bolaget Haugesund Travel AS och det irländsk/svenska bolaget IC Aviation Ltd. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

 • ​​​​​​​Charterflyg från Lettland till Skellefteå och norra Sverige

  2018-12-04

  Lettiska turister har nu börjat få upp ögonen för norra Sverige. Några av Lettlands främsta tur-operatörer har börjat marknadsföra den norrländska naturen och kulturen.

  En första flygning i början av maj 2019 är planerad och försäljningen är nu i full gång i Lettland. Det är goTO Nordics AB med kontor i Skellefteå som, i samråd med regionens turismaktörer, har varit behjälpliga med att sätta samman resan och de olika aktiviteter som de baltiska gästerna kan välja mellan.

  – Det finns en nyfikenhet bland letter att upptäcka andra delar av Sverige än Stockholm, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics. Relationerna mellan länderna är mycket god och inom EU ligger Lettland nära Sverige i de flesta frågor. Det bedrivs också undervisning i svenska på flera ställen institutioner i Lettland så intresset för Sverige är stort. 

  goTO Nordics utnyttjar samtidigt flygningen som genomförs genom att sälja weekendresor till Riga på det flygplan som flyger letterna från Riga. Planet hade annars behövt åka tomt tillbaka. Att kunna utnyttja flyget i båda riktningarna ger naturligtvis såväl ekonomiska som miljömässiga fördelar.

  – Att kunna erbjuda inkommande turism till Skellefteåregionen och norra Sverige 
  samtidigt som vi effektivt utnyttjar flygkapaciteten är optimalt.
  I framtiden kommer Skellefteå Airport och reseoperatörerna att kunna erbjuda fler utresedestinationer samtidigt som vi samtidigt öppnar upp Skellefteå och norra Sverige för ännu fler inresande besökare, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

  – Det här är givetvis en positiv nyhet, säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå. Den lettiska chartern jackar bra in i vårt arbete med direktflygssatsningar för att marknadsföra Skellefteå och Swedish Lapland som en intressant plats att besöka för internationella turister.

  Mer om hur regionen marknadsförs i Lettland kan ses på:

   http://www.flymeaway.lv/lv/zviedrijas-lapzeme-maija-svetkos
  https://www.jekaba.lv/celojumi/l/3111/galerija/c-1-v-24?grupa_ar_lidmasinu-zviedrija-zviedrijas_lapzeme_pie_polara_loka
  https://www.postnos.com/zviedrija

  För mer information kontakta:

  Robert Lindberg, Skellefteå Airport, 070-551 70 75
  Olle Fält, goTO Nordics, 070-5582650

  goTO Nordics AB är ett företag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har kontor i Kalmar och Skellefteå. Ägare till goTO Nordics AB är det norska bolaget Haugesund Travel AS och det irländsk/svenska bolaget IC Aviation Ltd. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.