Jokkmokks Julmarknad

December 2019 (kommer inom kort)
Flyg från Kalmar. Längtar du efter den där äkta jultsämningen i härlig vinterskrud? Slipp trängseln och svetten från en dunjacka i plusgrader och besök hjärtat i Lappland - Jokkmokk och deras magiska julmarknad med norrländska delikatesser och samiskt hantverk. 
På kvällen får ni avnjuta Hotell Åkerlunds fantastiska julbord med lappländska delikatesser som ren och älg.

Paketet (exempel)

  • Flyg t/r Kalmar-Skellefteå
  • Hyrbil 4 dagar
  • Övernattning på Knutes hotell, 1 natt
  • Övernattning på Hotell Åkerlund, 1 natt inkl julbord på kvällen.
  • Övernattning på KUST hotell, 1 natt

 

Detta paket ger dig en sagolig resa genom Sveriges 3 nordligaste landskap; Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Förutom julmarknaden får du möjlighet att besöka Sveriges största vildmarksutställning i Svansele som är ett konstverk utan dess like, korsa polcirkeln och njuta av ett härligt bad på hotelltaket i Piteå. Efter denna resa lovar vi att du kommer hem avslappnad och kanske till och med längtar till julrusningen?

Mer information

Dag 1
Ni flyger bekvämt med SAS till Skellefteå där en modern hyrbil med vägbeskrivning väntar. Ert första stopp blir Vildmarkscentret i Svansele där ni finner Sverige största vildmarksutställning. Ni övernattar på vackra Knutes hotell, ett hotell mitt i naturen där ni omgivs av tystnaden, mörkret och den glimrande snön. Som gäster på Knutes hotell i Svansele har ni fri tillgång till pimpelutrustning, sparkar, snöskor och terrängskidor - ett utmärkt sätt att passa på att njuta av naturen till fullo. Har ni tur på kvällen kanske ni ser ett norrsken innan ni går till sängs. 

Dag 2
När ni känner er utvilade väntar en annorlunda frukost nere vid Vildmarksurställningen tillagad över öppen eld som ger er energi för fortsättningen av er resa. Sedan fortsätter er resa norröver och inåt vårt vackra avlånga land, på vägen passerar ni Arvidsjaur - kanske läge för en bensträckare med lunch eller fika? I Arvidsjaur finns flera mysiga caféer med orginella utbud.

Väl framme i Jokkmokk finner ni ert boende, Hotell Akerlund väldigt centralt. Parkera bilen utanför, checka in och sen är det bara njuta av den härliga julstämningen! Utanför Akerlund pågår den mysiga julmarknaden med delikatesser från Norrland och unika samiska hantverk. Jokkmokk är mer än äkta jul- och vinterstämning. I Jokkmokk vill vi rekommendera dig att besöka Ájtte, det svenska fjäll- och samemuséet där du får leva dig in i den samiska kulturen utan att störa den. Vi rekommenderar även ett besök till Jokkmokks tenn, där du kan besöka både butik och verkstad. Har du tur kan du få se ett smycke tillverkas som du även kan köpa med dig hem. 

Dag 3
Er sista natt spenderas i Piteå på KUST Hotell & SPA, cirka 2,5 h från Jokkmokk och endast en timme till Skellefteå. Här kan ni slappna av och njuta. Besök gärna deras sagoliga spa eller hitta en skön stol och läs en spännande bok innan ni avnjuter en riktig smakupplevelse i restaurang Tage. 

Dag 4
Det är dags att lämna Lappland för denna gång, vi hoppas ni känner er utvilade och att ni tar med er många fina minnen hem. Bilen returneras på flygplatsen, där ni hämtade den. Vi rekommenderar er att vara på flygplatsen senast 50 minuter innan planerad avgångstid.

 

Boende information

Knutes hotell - Enkelt men mycket fräscht hotell med 8 rum, i kylskåpet finns möjlighet att göra en kvällsmörgås. Frukosten serveras vid Vildmarksutställningen (ca 250 m från hotellet). Dusch och toalett på rummet. Gratis wifi på hela hotellet. Ingen reception, kod dagen innan för tillgång till nyckel. I källaren finns möjlighet till bastu för den som önskar. 

Hotell Akerlund - Anrikt hotell med nyrenoverade rum. Mysig känsla och en härlig atmosfär som får dig att känna dig som hemma men ändå ordentligt uppvaktad. Fritt wifi i hela hotellet.

KUST hotell - Nybyggt & lyxigt designhotell. Här finns allt du kan tänkas behöva vid en övernattning - spa, gym, restaurang, bekväma och rymliga rum. Har du bott på KUST hotell och spa - ja, då kommer du ihåg det. 

Viktigt att tänka på

På er resa mot Jokkmokk är det viktigt att köra försiktigt, dels för vinterunderlaget men även för alla de vilda djur som finns. Det är inte alls omöjligt att du denna tid på året möter renar på vägen, renarna är vackra djur men inte alltid villiga att gå av vägen utan låter sig gärna bli beundrade ett tag innan de stiger åt sidan, därmed är goTO Nordics viktigaste tips denna resa att anpassa hastigheten efter väglaget och omgivningen! 

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär