2019-03-29: Krakow direkt från Skellefteå Airport

goTO Nordics AB lanserade idag en kommande direktflygning från Skellefteå Airport till Krakow. Flygningen som är en weekendproduktion går av stapeln den 18-21 oktober 2019. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat direktflygningar från Kalmar, Skellefteå, Karlstad och Ängelholm till bland annat, Amsterdam, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava.

goTO Nordics fortsätter expansionen från Skellefteå och vi är glada att kunna erbjuda en så pass intressant destination som Krakow. Staden, med anor från 1300-talet, skonades helt från bombningar under Andra världskriget och har därför otroligt mycket vackert att visa upp i form av kultur och unika byggnader. Dessutom är Krakow Europas Gastronomiska Huvudstad under 2019 vilket borgar för att resan kan bli uppskattad också av finsmakarare. Resan erbjuder vidare utflykter till den fantastiska saltgruvan i Wieliczka med dess fantastiska underjordiska salar som är vackert skulpterade och med kristallkronor hängande från taket. En del av Europas mest mörka historia, koncentrationslägret Auschwitz kan också besökas under en guidad visning.

-Vi är mycket glada för det positiva mottagandet som våra resor från Skellefteå har fått. Vår senaste produktion som flygs till Riga i maj 2019 bokade snabbt fullt vilket ger oss förhoppningar att också Krakow ska intressera våra norrländska resenärer, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  Flygningen till Krakow sker med en Boeing 737-800 med 189 säten.

- Det finns en stor efterfrågan på weekend-resor till städer i Europa och vi är glada att goTO Nordics fortsätter att satsa på den här typen av resor med direktflyg. Det gör att Skellefteå kommer lite närmare kontinenten, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.                            

goTO Nordics har nyligen flyttat kontoret från centrala Skellefteå till ett kontor på Skellefteås flygplats för att på så sätt komma närmare avresande och ankommande resenärer. Det är dock på webben som merparten av försäljningen sker.                                                                               
 

För mer information se
https://www.gotonordics.com/krakow-oktober-2019

eller kontakta:  
Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50
Robert Lindberg, VD, Skellefteå Airport, 070 -551 70 75
 

goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor på flygplatsen i Kalmar och försäljningskontor på flygplatsen i Skellefteå. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.