2019-11-01: Krakow nyhet från Jönköping Airport

goTO Nordics AB lanserade idag en kommande direktflygning från Jönköping Airport till Krakow. Flygningen som är en weekendproduktion, går av stapeln den 2-5 april 2020. goTO Nordics har tidigare framgångsrikt lanserat flygningar från Kalmar, Skellefteå, Karlstad och Sundsvall till bland annat Amsterdam, Haugesund, Riga, Paris, Barcelona, Prag och Bratislava.

goTO Nordics inleder nu produktionen av  weekendcharter från Jönköping Airport och vi är glada att kunna erbjuda en så pass intressant destination som Krakow. Staden, med anor från 1300-talet, skonades helt från bombningar under Andra världskriget och har därför otroligt mycket vackert att visa upp i form av kultur och unika byggnader. Dessutom är Krakow Europas Gastronomiska Huvudstad under 2019 vilket borgar för att resan kan bli uppskattad också av finsmakarare. Resan erbjuder vidare utflykter till den fantastiska saltgruvan i Wieliczka med dess fantastiska underjordiska salar som är vackert skulpterade och med kristallkronor hängande från taket. En del av Europas mest mörka historia, koncentrationslägret Auschwitz kan också besökas under en guidad visning.

-Vi är mycket glada för det positiva mottagandet som våra resor från ett flertal regionala flygplatser har fått. Vår senaste produktion som flögs från Kalmar och Skellefteå till Krakow i oktober 2019 bokade snabbt fullt vilket ger oss förhoppningar att också Krakow ska intressera Jönköping Airports resenärer, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Hela resan, d.v.s. flyg, transfer, boende, utflykter och måltider är klimatkompenserade. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  Flygningen till Krakow sker med en Boeing 737-800 med 189 säten.

-Vi är jätteglada för att vi tillsammans med Go To Nordics har möjlighet att göra den här satsningen på en weekendresa från Jönköping. Att invånarna i vår region nu kan ta sig till sin närmaste flygplats för att uppleva detta spännande resmål, istället för att ägna flera timmar i bil, tror och hoppas vi kommer uppskattas av många”, säger Henrik Älverdal, Marknadschef på Jönköping Airport.                 

                                                                                      
För mer information se
https://www.gotonordics.com/weekend-i-krakow

eller kontakta:  
Olle Fält, goTO Nordics, 070-558 26 50
Henrik Älverdal, Jönköping Airport AB, tel. 036-31 12 08.

goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor på flygplatsen i Kalmar och försäljningskontor på flygplatsen i Skellefteå. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.