Skellefteå- Weekend i Krakow

Nonstop flyg från Skellefteå 18-21 oktober 2019
 

Krakow har seglat upp som en av Europas mest populära weekenddestinationer. Det är lätt att förstå. Polens näst största stad finns sedan 1978 med på UNESCO:s världsarvslista och här blandas renässans och gotik med andra influenser vilket gör Krakow till en mycket vacker och intressant stad. Det kungliga Wawel-slottet härstammar, precis som Krakows äldre stadsdelar, från medeltiden. Här kan du bland annat besöka de kungliga gemaken och kronjuvelerna, se Kvinnan med Hermelinen av Leonardo da Vinci (1490) samt besöka den gotiska Wawelkatedralen. Även Rynek Glowny, Europas största marknadstorg, med tillhörande tunnelbanestation där ”medeltiden möter 2000-talet” finns att besöka här.

I en jämförelse med Sverige är Krakow billigt. I stadsdelen Kazimierz finns flera små och trevliga restauranger som bland annat serverar traditionell polsk mat. Här går det att få en huvudrätt för under 100 kr och en öl för cirka 20 kronor. I ”turistrestaurangerna” i Stare Miasto, gamla stan, är priserna oftast högre. 
Mat är något som också satt Kraków på kartan. Europeiska Gastronomiska Akademin har beslutat att Kraków är den europeiska huvudstaden för gastronomisk kultur 2019.

Krakóws restauranger har också uppmärksammats av Michelinguiden och för närvarande finns det  26 restauranger som fått rekommendationer.  I och runt Kraków finns resurser som säkerställer denna framgång - bra recept, högkvalitativa produkter från lokala leverantörer, gästfrihet och en trevlig atmosfär. För dig som vill äta gott i Krakow finns en lista på rekommenderade restauranger här.

Men i närheten av Krakow påminns vi också om en mörk period av Europas historia. Auschwitz Birkenau måste vara ett av de mest ökända förintelselägrena från andra världskriget. Lägret, med gastkramande ”Arbeit macht frei” fortfarande skrivet över ingången, fortsätter än idag att berätta en av de mörkaste delarna av mänsklighetens historia. För dig som vill se till att minnet aldrig blir bortglömt finns möjligheten att boka till en utflykt till Auswitz-Birkenau i bokningsprocessen.

Vi flyger nonstop från Skellefteå till närliggande Katowice där en buss väntar för en transfer på ca 1h 30 min  till Krakow.
Med på transfern kommer det att finnas en guide, som under resans gång berättar lite mer för er om Polen.
Flygtiden från Skellefteå är 2h 40 min. Flygplanet är en modern Boeing 737-800 med 189 platser.
Med på resan kommer att finnas en svensktalande resledare.
Du kan välja att köpa en flygstol och själv komponera din resa eller att välja något av våra komponerade paket med olika hotell och då ingår även transfer från flygplatsen till hotellet och tillbaka.

Flygtider:
18 okt
Skellefteå - Katowice      08.30 - 11.20
21 oktober
Katowice - Skellefteå      11.30 - 14.20

Vi erbjuder också olika utflyktspaket, bland annat en stadsvandring, en utflykt till Auswitch, eller en utflykt till saltgruvan Wielizcka. Du kan läsa mer om utflykterna här till vänster eller i bokningsprocessen. OBS. Begränsat antal på utflykterna, först till kvarn.....

I flygstol ingår

- Direktflyg  Skellefteå - Katowice T/R
- 20 kg incheckat baggage.
- Flygplatsavgifter och skatter

Transfer kan väljas till i tillval och går till och från valfritt av nedanstående hotell (transport därifrån till eget bokat hotell får anordnas på egen hand)

I baspaketet 1 ingår:

- Direktflyg  Skellefteå - Katowice T/R
- 20 kg incheckat baggage.
- Flygplatsavgifter och skatter
- Transfer flygplats-hotell-flygplats
- 3 nätter på Hotell IBIS Stare Miasto ***. Läs mer om hotellet här.
- 3 frukost

I baspaketet 2 ingår:

- Direktflyg  Skellefteå - Katowice T/R
- 20 kg incheckat baggage.
- Flygplatsavgifter och skatter
- Transfer flygplats-hotell-flygplats
- 3 nätter på Apart hotel Pergamin  ***  Läs mer om hotellet här
- 3 frukost

I baspaketet 3 ingår:

- Direktflyg  Skellefteå - Katowice T/R
- 20 kg incheckat baggage.
- Flygplatsavgifter och skatter
- Transfer flygplats-hotell-flygplats
- 3 nätter Hotell Atrium *** Läs mer om hotellet här
- 3 frukost

I baspaketet 4 ingår:

- Direktflyg  Skellefteå - Katowice T/R
- 20 kg incheckat baggage.
- Flygplatsavgifter och skatter
- Transfer flygplats-hotell-flygplats
- 3 nätter Apart hotel Yarden *** Läs mer om hotellet här
- 3 frukost

Låt dig inspireras i filmen nedan:

 

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.
Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär

Karlstad-Krakow Höstweekend

4 dagarfrån 3 900:-
Direktflyg från Karlstad 15-18 oktober 2020 Krakow har seglat upp som en av Europas mest populära weekenddestinationer. Det är lätt att förstå. Polens näst största stad finns sedan 1978 med på UNESCO:s världsarvslista och här blandas renässans och gotik med andra influenser vilket gör Krakow till en mycket vacker och intressant stad. Det kungliga W...Läs mer

Skellefteå - Gdansk sommar/höst 2020

Direktflyg från Skellefteå till Gdansk i Polen Upptäck den charmiga pärlan Gdansk vid den polska rivieran som är en av de största och äldsta städerna i Polen. Här får du uppleva ett rikt kulturliv i kombination med historia och nutid. Strosa omkring på dom mysiga kullerstensgatorna i den gamla staden där du bland annat kan se världens största kyrk...Läs mer