Moseldalen

Flyg från Kalmar eller Skellefteå via Arlanda med SAS 6 - 9 september 2019
Upplev vackra Moseldaldalen i härliga höstfärger

Följ med oss på en resa till Moseldalen - den natursköna floddalen i Södra Tyskland. Vi reser via Arlanda till Frankfurt och landar på förmiddagen.  En buss väntar på oss som ska ta oss till Cochem - en pittoresk småstad med ca 5000 invånare. Transfern tar ca 1h 45 min.

Cochems  gamla och romantiska stadskärna erbjuder smala gränder, medeltida torg och vackert renoverade korsvirkeshus.
Upptäck de gamla kyrkorna, stadsportarna, murarna eller strosa på strandpromenaden. Slå dig ner på någon av de inbjudande bänkar som kantar promenaden och njut av folkvimlet
Besök Reichsburg (riksborgen) som  är Cochems stora symbol och hit kommer du efter ca 20 minuters promenad på en brant liten väg som i början kantas av hus och högre upp av vinrankor.
Cochem Reichsburg är ett av de vackraste slotten i Moseldalen och med sina detaljrika torn, tinnar och burspråk är det ett riktigt sagoslott.
Att gå in i borgen kostar en liten slant men då kan du följa med på en intressant guidad slottstur

För er som vill se Moseldalen från höjden, kan passa på att åka upp med stolsliften till utsiktsplatsen Pinnerkreuz, där ni har en fantastisk utsikt över området. Där uppe finns även ett café där man kan njuta an en god kopp kaffe medans man beundrar utsikten. Stolsliften kostar ca 7 euro tur och retur
Man kan även besöka ett senapsmuseum där det finns guidade turer med senapsprovning, eller varför inte besöka en vinkällare, och låta er väl smakas av Rieslingvinerna.

Något man inte ska missa är att ta en båttur på vackra Mosel.
En lite kortare sightseeingtur på 1 timme, eller en halvdags tripp från Cochem - till törnrosa byn Beilstein - och tillbaka till Cochem.
Cochem - Beilstein avfärd 10.30 - framme 11.30
Beilstein - Cochem , avfärd 15.00 - framme 15.50
Beilstein som även kallas Törnrosas stad, är en liten by med 140 invånare. Vackra byggnader och gränder, och många filmer har spelats in på denna ort.
Ta er en tur upp till borgruinen och njut av utsikten. Och nere i byn kan ni sätta er vid en uteserveringen och må gott i denna lilla stad.
Utflykten finns som tillval.

Transfer på avresedagen, med gemensam taxi, tillbaka till Frankfurts flygplats

Flygtider:
6 sep
Kalmar - Arlanda          06.25 - 07.15
Skellefteå - Arlanda     06.35 - 07.45
Arlanda - Frankfurt      09.00 - 11.15
9 sep
Frankfurt - Arlanda     12.05 - 14.05
Arlanda - Skellefteå    17.50 - 19.00
Arlanda  - Kalmar        14.45 - 15.35

I paketet ingår:
-Flyg T/R från Kalmar eller Skellefteå via Arlanda med SAS
-20 kg incheckat baggage
- Flygplatsskatter och avgifter
-3 nätter på Hotell inkl frukost - Villa Cuchema
-Flygplatstransfer tur och retur 
- Klimatkompensation 100 %

OBS: FÖR ATT RESAN SKA BLI AV, MÅSTE VI HA MINST 6 DELTAGARE
Ni meddelas i god tid om resan blir av.

 


De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär