2018-12-04: ​​​​​​​Charterflyg från Lettland till Skellefteå och norra Sverige

Lettiska turister har nu börjat få upp ögonen för norra Sverige. Några av Lettlands främsta tur-operatörer har börjat marknadsföra den norrländska naturen och kulturen.

En första flygning i början av maj 2019 är planerad och försäljningen är nu i full gång i Lettland. Det är goTO Nordics AB med kontor i Skellefteå som, i samråd med regionens turismaktörer, har varit behjälpliga med att sätta samman resan och de olika aktiviteter som de baltiska gästerna kan välja mellan.

– Det finns en nyfikenhet bland letter att upptäcka andra delar av Sverige än Stockholm, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics. Relationerna mellan länderna är mycket god och inom EU ligger Lettland nära Sverige i de flesta frågor. Det bedrivs också undervisning i svenska på flera ställen institutioner i Lettland så intresset för Sverige är stort. 

goTO Nordics utnyttjar samtidigt flygningen som genomförs genom att sälja weekendresor till Riga på det flygplan som flyger letterna från Riga. Planet hade annars behövt åka tomt tillbaka. Att kunna utnyttja flyget i båda riktningarna ger naturligtvis såväl ekonomiska som miljömässiga fördelar.

– Att kunna erbjuda inkommande turism till Skellefteåregionen och norra Sverige 
samtidigt som vi effektivt utnyttjar flygkapaciteten är optimalt.
I framtiden kommer Skellefteå Airport och reseoperatörerna att kunna erbjuda fler utresedestinationer samtidigt som vi samtidigt öppnar upp Skellefteå och norra Sverige för ännu fler inresande besökare, säger Robert Lindberg, VD på Skellefteå Airport.

– Det här är givetvis en positiv nyhet, säger Maria Broman, VD på Visit Skellefteå. Den lettiska chartern jackar bra in i vårt arbete med direktflygssatsningar för att marknadsföra Skellefteå och Swedish Lapland som en intressant plats att besöka för internationella turister.

Mer om hur regionen marknadsförs i Lettland kan ses på:

 http://www.flymeaway.lv/lv/zviedrijas-lapzeme-maija-svetkos
https://www.jekaba.lv/celojumi/l/3111/galerija/c-1-v-24?grupa_ar_lidmasinu-zviedrija-zviedrijas_lapzeme_pie_polara_loka
https://www.postnos.com/zviedrija

För mer information kontakta:

Robert Lindberg, Skellefteå Airport, 070-551 70 75
Olle Fält, goTO Nordics, 070-5582650

goTO Nordics AB är ett företag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har kontor i Kalmar och Skellefteå. Ägare till goTO Nordics AB är det norska bolaget Haugesund Travel AS och det irländsk/svenska bolaget IC Aviation Ltd. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.