Charmiga Sitges Katalonien

Direktflyg till Katalonien
Från Skellefteå 15-22 mars 2020


Upplev Kataloniens mest liberala och välkomnande del. Vi landar i Lleida och där väntar en transferbuss på er som tar er raka vägen till Sitges. Transfertiden beräknas till ca 2 timmar. Staden Sitges ligger vid kanten av Medelhavet precis utanför Kataloniens största vindistrikt, Penedès och fyra mil söder om Barcelona.
I skydd av bergsmassivet Garraf skapas ett behagligt mikroklimat vilket resulterar i över 300 soldagar om året.

På medeltiden restes en borg där stadshuset står idag och den lilla bygden löd under familjen Sitges. På 1300-talet sålde Agnes de Sitges sina rättigheter vidare men staden har behållt sitt namn. Jordbruksprodukter, vindruvor och fiske har varit viktiga inkomstkällor för staden. I slutet på sjuttonhundratalet etablerades en stadig handel med de amerikanska kolonierna.

Under nittonhundratalets diktatur blev Sitges en tillflyktsort för konstnärer, bohemer och andra som inte passade in i Francos Spanien. Konstnärskolonin, som fortfarande är livaktig och Sitges status som populärt semestermål för Barcelonas Jet-set har lett till att restauranger och hotell håller hög klass. Det saknas inte ställen att roa sig på även om man lika gärna åker hit för att njuta av klimatet och stillheten vid Medelhavet. Det finns en liberal atmosfär som välkomnar alla.

Staden är välskött, pittoresk och även om den är ett populärt resmål så har den bevarat sin charm. Det drivs en tydlig politik för att bevara den vackra arkitekturen och förhindra fula stora byggnadskolosser. Även om man skulle leta riktigt noga är det svårt att hitta en mer komplett ort än Sitges som kan erbjuda både sol och bad, ett stort urval av restauranger och nöjesliv och dessutom med Barcelona och vindistrikten Penedès, Montsant och Priorat på bekvämt avstånd.

I paket 1 ingår:
- Direktflyg Skellefteå - Lleida T/R
- Flygplatsavgifter och skatter.
- 20 kg incheckat bagage
- 7 nätter i dubbelrum på Medium Sitges Park *** 
- 7 Frukostbuffé
- Hotellskatter
- Transfer Lleida flygplats - Sitges - Lleida flygplats
- 100 % klimatkompensation

I paket 2 ingår:
- Direktflyg Skellefteå  - Lleida T/R
- Flygplatsavgifter och skatter
- 20 kg incheckat bagage
- 7 nätter, del i dubbelrum på Hotel Antemare  
- 7 frukost
- Hotellskatter
- Transfer Lleida flygplats - Sitges - Lleida flygplats
- 100 % klimatkompensation

Bli inspirerad av filmen nedan

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär