Vinresa Katalonien 2020

Direktflyg till Katalonien från  Kalmar 1-8 mars 2020

goTO Nordics erbjuder nu för tredje året i rad  en unik upplevelse- och vinresa under en hel vecka. Våra otroligt duktiga guider Sinisa och Sara, har rest runt under sex års tid i Katalonien, besökt vinhus och gourmetrestauranger, och gjort andra fantastiska upplevelser som de gärna delar med sig av.  
Här finns vinregionen Priorat som av föreningen Munskänkarna utsågs till Årets Vindistrikt 2016. Här finns också Penedès som kanske är mest känd för sin Cava  men också Tarragona och Montsant.
I ett späckat program kommer du att uppleva en mängd olika vingårdar och ges möjlighet att smaka och lära mer om både viner och det lokala köket. Programmet ger också utrymme för egen tid där t.ex. en utflykt till Barcelona kan genomföras under en dag. Men du kan också ta dig tid att uppleva romerska lämningar eller bara koppla av med en promenad på stranden när temperaturen börjar närma sig behagliga 20 grader eller varför inte utforska egna tapasrestauranger och viner.

Så här sa Ingela från Högsby som var med på första resan: "Hej. Vill bara meddela hur otroligt nöjda vi är med resan. Det var helt fantastiskt välordnat från början till slut."  
Också Conny från Kalmar var nöjd på vår andra resa: "När vi först såg resan kändes  det lite dyrt men nu, på väg hem , kan jag säga att vi verkligen fått valuta för pengarna".

 Låt dig inspireras av filmen nedan;
 

I paketet ingår:

- Flyg  Kalmar -Lleida t.o.r. 
- Inkl. 20 kg check in baggage
- Flygplatsavgifter och skatter
- Flygplatstransfer 
- 7 övernattningar Hotel Astri i Tarragona *** (cityhotell med pool)
Måltider
- 7 frukost
- 3 luncher med trerättersmeny inkl. vin och kaffe,
- 1 välkomstmiddag med vinprovning
Vinprovning
- Transport, privat buss i samband med schemalagda utflyktsdagar  
- Samtliga besök och privata vinprovningar, c:a 9 bodegor, med lokal guidning på engelska (alternativt spanska med tolkning till svenska)
- Guidning: svenskspråkig värd från vår samarbetspartner SweetEasy följer med vid alla besök, och tolkar vid behov
- Klimatkompensering 100 % för flyg, boende, marktransporter och måltider.

- Reseförsäkring och avbokningsskydd  kan köpas till i bokningsprocessen
- Tillkommande kostnader för aktiviteter utanför angivet program, som transport och måltider lediga dagar och fria kvällar

Exempel på program

Sinnenas resa i Katalonien - med doft och smak av vin Katalonien erbjuder en hög koncentration av livets goda, och välkomnar med stor värme varje livsnjutare. Här räknas vinets historia i millennium, och vi välkomnas till några av Spaniens mest intressanta vinområden, där vinframställning utvecklats till en konstform med en imponerande experimentlusta. Katalonien är begåvat med ett behagligt Medelhavsklimat, så vädret lämpar sig utmärkt för vinresor året runt. Ta en paus från vardagen och upplev några av Spaniens bästa viner på plats tillsammans med vår samarbetspartner SweetEasy . De delar gärna med sig av de fantastiska upplevelser de själva gjort under sina resor i Katalonien. Vi har tagit fram ett specialprogram tillsammans med SweetEasy för en vinresa den 3 - 10februari 2019. Programmet är upplagt så att ni i ett skönt tempo kan upptäcka Kataloniens vinskatter, och utflyktsdagarna varvas med lediga dagar för upplevelser på egen hand. I Katalonien är det viktigt att njuta av livet! Vi håller främst till i södra Katalonien, där vi besöker producenter i Penedès, Priorat, Montsant, och Tarragona. Boende blir mitt i centrala Tarragona, en stad med ett stolt romerskt arv och en långsträckt sandstrand. Här finns mycket att upptäcka av historia, arkitektur och gastronomi, men också trevlig shopping och strandpromenader.  
Dag 1 
Välkomna! Benvinguts! Vi träffas på flygplatsen i Lleida (Lerida) varifrån resan går vidare med privat buss till ert hotell i Tarragona. Hotel Astari (www.hotelastri.com) kommer att vara er bas under er vistelse i Katalonien. Hotellet ligger på gångavstånd från den gamla stadskärnan med sin trevliga torg och medeltida ringmur, till den romerska amfiteatern, och till den imponerande stranden. Hotellet har pool, bar, restaurang och terrasser att njuta av vårsolen på. Efter att ni checkat in och installerat er på rummen i lugn och ro, möts vi upp för en vinprovning med utvalda viner från några Kataloniens olika appellationer. Kvällen avslutas med en välkomstmiddag på en restaurang i Tarragona.
Dag 2  
DO Montsant och DO Tarragona Efter frukost på hotellet i Tarragona tar vi oss inåt landet och besöker den vackra vinregionen Montsant. I Montsant produceras viner av stor variation, från kraftfulla och komplexa röda viner baserade på druvor från gamla stockar av Carinyena (Cariñena) och Garnaxa (Garnacha), till lätta vita viner av Macabeo och Garnaxa blanc. Vi besöker under förmiddagen en intressant vinproducent som satsar både på på kvalitet och originalitet. En vandring bland vinrankorna ger den rätta introduktionen till livet på vingården, och förklarar några av de faktorer som påverkar karaktären hos de viner vi provar. En traditionell lunch äter vi på en trevlig restaurang i någon av de pittoreska byarna i området, menyn är lokal och passar till regionens vin. Eftermiddagen ägnar vi åt Spaniens äldsta appellation; DO Tarragona. I DO Tarragona produceras inte enbart klassiska viner, utan även kanske världens bästa Vermouth? Vi besöker en familjeägd vinproducent som vunnit stora framgångar med sin vermouth. Här kan vi följa alla steg av vermouth-framställningen; från vin, till kryddblandningar och lagring, till den färdiga drycken. Att avnjuta en vermouth är i Katalonien ett koncept som innefattar att träffa familj och vänner på den lokala baren och beställa in en god vermouth med is, och kanske sodavatten från sifon. Vermouth serveras ofta med oliver, potatischips och musslor eller någon annan liten tapas. Traditionellt var detta något männen gjorde efter kyrkan på söndagarna, men traditionen har spritt sig och i dag ser man både män och kvinnor i alla åldrar träffas alla veckans dagar för lunch eller middag. Vi är tillbaka i Tarragona under sen eftermiddag, och kvällen är fri för egna upptäckter.
Dag 3  
Ledig dag Tisdagen är ledig för att på egen hand upptäcka Tarragona och dess omgivningar. Trots sina många skatter är Tarragona inte så känt bland internationella turister och allt går i ett lite lugnare tempo än i storasyster Barcelona. De långa stränderna och utbudet av affärer, barer och restauranger är dock perfekt för statsturism.
Dag 4  
DO Penedès och DO Cava Dagen tillägnas det gröna och böljande Penedès, där vingårdar blandas med olivlundar. Vingårdarna i Penedès åtnjuter ett skönt Medelhavsklimat tack vare närheten till kusten. Något speciellt för Penedès är att flertalet vinhus producerar viner med två skilda ursprungsbeteckningar, DO Penedès, främst för stilla viner, och DO Cava, som är Spaniens främsta mousserande viner. Vi börjar morgonen med ett vingårdsbesök, hälsar på i vinkällaren, lär os mer om de lokala druvorna och jordmânen som ger vinet dess speciella karaktär, och självklart provar vi husets viner tillsammans. Lunch äter vi på en trevlig restaurang där menyn inspireras av vad årstiden bjuder. Under eftermiddagen besöker vi ytterligare en vinproducent, och fördjupar oss i Cava, och upplever att det är sâ mycket mer än ett billigare alternativ till Champagne. Framemot kvällningen är vi tillbaka i Tarragona. Kvällen är fri.
Dag 5  
Ledig dag För den som vill ta sig till Barcelona så finns det bra tågförbindelser och mycket att uppleva. Barcelona har tagit sig upp som en av svenskarnas favoritdestinationer, och det är lätt att förstå varför. Staden bjuder på vacker arkitektur, långsträckta stränder, och ett myller av vinbarer och restauranger. Även för den som besökt staden tidigare finns det ständigt nya upptäckter att göra, och det är väl värt att ta sig bortom den välbesöka gamla stadskärnan, och hälsa på i Poble Sec, Poble Nou och Gracia.
Dag 6 
DOQ Priorat Juvelen i den Katalanska vinkronan, Priorat, är en av endast två regioner i Spanien som erhållit den högsta ursprungs- och kvalitetsbeteckningen – DOC (Denominaciòn de Orígen Calificada), eller DOQ (Denominación de Origien Qualificada) på katalanska. Ingen vän av viner bör undgå att besöka denna lilla region uppe i bergen. Här finns det flera pittoreska små byar som i sig är värda ett besök, men som också utgör basen för de många små vinhus som erhållit en stor internationell fanclub. De största druvorna i området är Samsò (Carignan) och Garnaxa Negre (blå Grenache) som dominerar de flesta vinerna från Priorat. Priorat har mycket att erbjuda även den mest erfarne vinresenären. Vi kommer att besöka två producenter i de charmigaste byarna i Priorat; Vi börjar dagen med ett besök och provning i Gratallops, gör paus för en trevlig lunch, och avslutar med att besöka ett familjeägt vinhus i byn Porrera, Till skymningen är vi tillbaka i Tarragona för en fri kväll.
Dag 7 
Ledig dag Lördagen passar bra som en sista dag för shopping, eller återhämtning i Tarragona., men för den som är sugen på nya upptäcker rekommenderar vi en utflykt till Sitges. Härifrån kommer familjen Bacardì, vars namn numer är synonymt med en välkänd rom. Många av stadens söner och döttrar gjorde sig rika på handel med socker, tobak och rom i den karibiska övärlden, och när de återvände hem lät de resa riktiga skrytbyggen till hus i den då rådande Modernista-stilen. Många av dessa slående vackra hus finns kvar att beskåda. På Casa Bacardì får besökaren lära sig allt om rommens historia och att göra en perfekt, och ursprunglig, Mojito, som sen avnjuts i lugn och ro på det lilla muséets terrass.
Dag 8 
Tack, och välkomna åter! Efter frukost går färden tillbaka tilll flygplatsen.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302. Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor. goTO Nordics AB  kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget goTO Nordics AB enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och, när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.Direktiv (EU) 2015/2302 i den form som det har införlivats i nationell rätt https://svenskforfattningssamling.se/doc/20181217.html
Mer information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302  

 


 

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär