Vinterweekend med hundspann

Dröm dig bort till tystnaden, lugnet och ett snötäckt landskap. Vinterweekend i Granö är en paketresa med avresa från Kalmar eller Stockholm till vinterparadiset Granö, vid porten till Lappland.

Paketet

- Flyg t/r Kalmar eller Stockholm-Skellefteå med SAS
- Hyrbil, 4 dagar 
- Del i dubbelrum på Ekohotellet, 2 nätter inkl. frukost
- Del i dubbelrum i Fågelnäste, 1 natt inkl. frukost
- Hundspannstur, 1,5 h

Mer information

Granö Beckasin är porten till Lappland och ligger mellan Lycksele & Umeå, cirka 1 h & 30 minuter från Skellefteå flygplats. De är kända för sina fågelnästen - moderna hotellrum uppe i träden med utsikt över Umeälven som faktiskt får dig att känna dig som en fågel på vift. Ditt besök på Granö Beckasin kan vara fullt av äventyr och spänning som när du kör ditt eget hundspann eller följer med jägaren Olof på älgsafari till exempel. Men det kan även vara perfekt för avslappning & återhämtning - det är du som bestämmer.

Nedan föjer ett exempel på hur er vistelse kan se ut. Observera att Granö Beckasin kan erbjuda ett annat upplägg än det som föreslås här nedan, t.ex. hundspann på fredagen istället för lördagen.

Dag 1 Torsdag
Ni flyger bekvämt med SAS till Skellefteå. Väl framme i Skellefteå väntar en fräsch och vinterlämplig hyrbil som blir er under hela vistelsen. I hyrbilen finner ni en vägbeskrivning som berättar hur ni smidigast kör från Skellefteå flygplats till Granö Beckasin. När ni kommer fram till Granö Beckasin så checkar ni in i receptionen och blir tilldelade ert rum på Ekohotellet. Runt om anläggningen finns många vackra promenadstråk. Efter en dag med mycket stillasittande kan det vara skönt med frisk luft och en bensträckare för att sedan gå in och värma sig med en kopp varm dryck framför restaurangens öppna brasa. 

Dag 2 Fredag
Denna dag är det Ni som bestämmer vad som ska ske. Kanske testa ett av längskidåkningsspåren eller gå med snöskor på den frusna älven? Ligg inne och läs en bra bok eller ta bilen till Lycksele och besök deras nordiska djurpark. 

Dag 3 Lördag
Har du som många andra drömt om att åka hundspann? Idag blir drömmen sann, du har till och med möjlighet att köra ditt eget hundspann! Spruce Island Husky, samarbetspartner med Granö Beckasin tar dig ut på ett 1,5 h äventyr du sent ska glömma. OBS! Varning för mycket hundgos för den som önskar. Efter er hundspannstur kan ni checka in i det spektakulära fågelnästet, kanske kan ni under kvällen se ett norrsken från sängen? 

Dag 4 Söndag 
Idag är det dags att resa hemåt igen. Vi hoppas Ni har trivts hos Granö Beckasin och känner att ni ta med er många nya roliga minnen hem. Hyrbilen återlämnas på flygplatsen där ni hämtade den. Vi rekommenderar er att vara på Skellefteå flygplats 50 minuter innan planerad avgångstid.

 

Skicka bokningsförfrågan

Låter detta intressant? Skicka en förfrågan så återkopplar vi till dig inom 24h.

Formulär