2019-08-23: Weekendflyg till Prag direkt från Kalmar Öland Airport

goTO Nordics AB, med huvudkontor i Kalmar, fortsätter att presentera resor med direktflyg från Kalmar Öland Airport. Nu lanseras Prag som en weekendresa som genomförs  från Kalmar den 23-26 april 2020. Flygningen, som tar knappt två timmar, kommer att utföras med ett flygplan av typen Boeing 737-800 med 189 stolar.

Prag anses vara en av de vackraste städerna i världen. I dess bevarade historiska centrum, som sedan 1992 är med på UNESCOs världsarvslista, återspeglas de senaste elva århundradenas historia.

- Vår senaste weekendproduktion till Krakow har bokat otroligt bra och blivit fullbokad på några veckor. Därför är vi extra glada att kunna presentera en direktflygning till Prag som har varit ett efterfrågat resmål från Kalmarsundsregionen, säger Olle Fält, VD för goTO Nordics AB.

Kännetecknande för goTO Nordics egna flygningar är att resenärerna kan välja att boka endast en flygstol och själva boka hotell och aktiviteter eller köpa färdiga paketresor med hotell, transfer, guidade utflykter och reseledare. Hela resan är 100 % klimatkompenserad. Alla delar, flyg, marktransporter, boende och måltider kompenseras och ingår i priset utan att resenärerna själva behöver välja det. Dessutom betalar goTO Nordics en fast summa per resenär till Fly Green Fund som verkar för att öka användandet av biobränsle i flygtrafiken.  

- Efterfrågan på weekendresor till nya resmål dit man kan flyga direkt från Kalmar är stor.  Många uppskattar enkelheten med att flyga hemifrån. Det här stärker vår regions attraktivitet i ett boendeperspektiv, vilket är något vi jobbar tillsammans för och därför gläds åt, säger Karin Lagerlöf, Marknadschef, Kalmar Öland Airport.

goTO Nordics etablerades i Kalmar i början av 2017 har sedan starten erbjudit direktflygningar från Kalmar till Haugesund, Riga, Bratislava, Paris, Krakow, Barcelona och nu Prag.

För mer information se www.gotonordics.com eller kontakta
Olle Fält, VD, goTO Nordics AB, 070 558 26 50
Karin Lagerlöf, marknadschef för Kalmar Öland Airport AB, tel. 0480-45 90 19

 

goTO Nordics AB är ett reseföretag som är specialiserat på att utveckla regionala flygplatser. Som samarbetspartner tar bolaget ett helhetsansvar för såväl inkommande som utgående resor, vilka paketeras, marknadsförs och säljs i befintliga linjenät såväl som i egenproducerade flygningar. goTO Nordics har huvudkontor på flygplatsen i Kalmar och försäljningskontor på flygplatsen i Skellefteå. goTO Nordics har ställt resegaranti till Kammarkollegiet. goTO Nordics resor klimatkompenseras alltid till 100 %.